Café Brasserie De Lindeboom (foto Texels Content)

Café Brasserie De Lindeboom

Café De Brasserie is samen met het bijbehorende Hotel De Lindeboom en Restaurant Het Schoutenhuijs een begrip in Den Burg. Het Schoutenhuijs was in december 2015 al helemaal gerestyled, en om aan te sluiten bij de verbouwing en uitbreiding van het bijbehorende hotel De Lindeboom was het plan om ook de Brasserie een upgrade te geven. De toiletgroepen en een deel van het interieur zouden worden vervangen. Gasten konden in de tussentijd terecht in het Hotel en het naastgelegen restaurant Het Schoutenhuijs.

Het werd een complete verbouwing. Het hele café is uiteindelijk gestript, waarbij vloeren, plafonds, wanden, deuren en de bar werden weggehaald. Hierna bleken twee originele gietijzeren steunpilaren niet meer voldoende om de nieuwe constructie te dragen. Daarom zijn er twee nieuwe steunpilaren geplaatst en zijn de oude mooi hergebruikt in de serre. De oorspronkelijke hal tussen de serre en de Brasserie is vervangen door een open ruimte, die bijvoorbeeld wordt gebruikt bij het ontbijt.

In vier weken tijd is er veel ontzettend veel werk verzet. Volgens Martin van Rijswijk, controller bij Duin Bouwbedrijf, "een echte topprestatie van alle betrokkenen. Ook van de installateurs zoals de VEM en de loodgieters van VTI, de stukadoor en noem maar op. Precies de vrijdag voor Pasen kon de Brasserie weer open."

2016-04 bar De Brasserie-kl