Waddenhof – vier Waddenlodges

Waddenhof – vier Waddenlodges

In de Prins Hendrikpolder, aan de waddenkant van Texel, heeft Duin Bouwbedrijf in januari 2016 vier Waddenlodges opgeleverd. Moderne en duurzame vakantiewoningen, ontworpen door architectenbureau Concrete uit Amsterdam. Van binnen uit is er door de volledig glazen voorpui een weids uitzicht over de omgeving. De woonkamer loopt door in het grote terras, wat het buitengevoel nog eens extra versterkt.

Duurzaam gebouwd
Uitsluitend de meest duurzame bouwmaterialen zijn toegepast bij dit project. Voor de vloeren (met vloerverwarming) is microcement gebruikt. Dat is verkrijgbaar in elke gewenste kleur en glans. Het is onderhoudsarm en bestaat uit dezelfde grondstoffen als die waar vroeger de Romeinen mee bouwden.
Al het gebruikte hout voor de lodges valt onder duurzaamheidsklasse 1, met een levensduur van ongeveer 30 jaar. Zo is de veranda is gemaakt van Bankirai hout. De kozijnen en deuren bestaan uit Oregon Pine, een duurzame naaldhoutsoort. Dit hout is afgewerkt met een UV bestendige lak. De kozijnen op de benedenverdieping zijn gemaakt van Afzelia hout. Dit hout hoef je niet te schilderen.
Voor het dak is er Red Ceder met FSC keurmerk gebruikt. Daaronder zit EPDM; een rubberen dakbedekking die ervoor zorgt dat het dak waterdicht is.

De bouw van Waddenhof is een samenwerkingsproject van Duin Bouw, Elko Vermeulen Projectbouw, Concrete Amsterdam (Architectuur) en Makelaardij Texel Vastgoed (Verkoop).

Bent u ook geïnteresseerd in de bouw van een Waddenlodge, of wilt u meer weten? Neem contact met ons op!