TESO Havengebouw en Kiosk
In januari 2017 begonnen de eerste bouwvoorbereidingen (inmeten) voor het samenvoegen van het havengebouw en de kiosk in Den Helder. De bouwwerkzaamheden startten nog diezelfde maand en zullen in de loop van april zijn afgerond. Medio juni zullen ook de werkzaamheden aan het zonneterras, de bestrating en aanlooproutes naar de passagierstunnels zijn afgerond. Hieronder en via onze Facebookpagina houden we u met regelmatige updates op de hoogte. 


20 januari 2017
Het bouwterrein is ingemeten en voor zover mogelijk bouwklaar gemaakt. De tegels zijn verwijderd en de bekisting voor de fundering is klaar. Voor de pui van de oude kiosk is een nieuwe Texelse eigenaar gevonden. De pui wordt te zijner tijd weer opgebouwd in de zilte duinen van Texel. Het zou toch zonde zijn om iets dat nog zo goed is in de container te gooien.

 2017-01-02 teso  2         20170120 bekisting vor fundering tegels weg 


7 februari 2017
De fundering voor de nieuwe uitbreiding van het havengebouw en de kiosk is gereed. De oude kiosk is gedemonteerd en gaat op transport naar Texel. Een klein gedeelte van de oude snackbar blijft staan. Hier, en op de nieuwe fundamenten komt binnenkort een soort corridor met nieuwe kiosk. Reizigers kunnen direct vanuit de aankomsthal binnendoor lopen om een kop koffie of patatje te halen. Ook het wachten wordt een stuk comfortabeler, maar daarover binnenkort meer.

2017-02-08 teso 1 klein   2017-02-08 teso 3 klein   2017-02-07 teso 3 


7 maart 2017
De nieuwe staalconstructie wordt aangehecht op de bestaande. Hendrik Gieze heeft profielen gesteld voor de buitengevel en binnenspouwblad (binnenmuur). Roel Keijzer metselt de wanden van de nieuwe snackplek. De contouren van de nieuwe ontvangsthal worden zichtbaar.  De glazen wand bij de huidige toiletgroep mag blijven staan, dus Sander Lucas sloopt een doorgang met beleid, passen en meten.
2017-03-06 bovenaanzicht klein   2017-03-06 roel keijzer slijpen klein


20 maart 2017
Het toekomstige dakterras krijgt vorm, de opbouw boven de trap is op de achtergrond zichtbaar. Donderdag 16 maart is onder goede weersomstandigheden beton gestort op het terras. Helaas daarna regenachtige dagen, maar dit heeft geen invloed op de droging. Het is al na een dag beloopbaar en na drie weken volledig uitgehard. Dit is wat je noemt 'zichtwerk': er gebeurt in korte tijd een heleboel!
2017-03-20 dakterras stortklaar klein   2017-03-20 dakterras gestort klein


5 april 2017
Beneden zitten de aluminium kozijnen erin en CVI legt vloerverwarming, gasleidingen en luchttoevoer aan. Schipper Kozijnen is bezig met plaatsen van het glas. Roel is de vloer van de hal aan het voorbereiden voor de afwerkvloer die morgen komt. Boven hebben Hendrik en Sander stelkozijnen geplaatst en zijn bezig met het dak. De aanhechting van het ene dak op het andere is een secuur klusje, volgens Johan en Ronald, met name de loodaansluitingen in de hoeken.
2017-04-05 sander teso dak klein   2017-04-05 plafond teso


14 april 2017
Het gaat nu hard. CVI heeft afgelopen week vloerverwarming, gasleidingen en luchttoevoer in orde gemaakt. Inmiddels is het dak dicht en zit de afwerkvloer erin. Puien en glas zijn geplaatst. De dakbedekking zit erop en de voorbereidingen voor het plaatsen van de design-trap zijn in gang gezet. De begane grondvloer is geegaliseerd en moet nu hard worden. De samenwerking tussen al deze verschillende disciplines verloopt heel prettig.
2017-04-14 olaf witte klein   2017-04-14 dakdekkers neuvel klein


Marc Bakker (Hoofd Technische Dienst TESO): 'Texels feestje'
2017-04-19 marc bakker klein   2017-04-19 marc bakker paul buijsman klein

 

Samen met Arjen Poelman van het horecabedrijf 'Op de boot' begeleidt Bakker de verbouwing op technisch en budgettair gebied bij het havengebouw in Den Helder. Op beide vlakken is Bakker content: “Duin Bouwbedrijf en de onderaannemers werken zo effectief en efficiënt mogelijk, dus daar hebben we geen klagen over”. Opvallend volgens hem: “Het is een beetje een Texels feestje, met een Texelse hoofdaannemer en diverse Texelse onderaannemers. Iedereen kent iedereen en dat resulteert erin dat er heel goed wordt samengewerkt. Alle mensen zijn efficiënt bezig. Paul Buijsman als aannemer is een kundige partij om de bouw uit te voeren. Daar zijn we blij mee, en daarom hebben we Duin Bouwbedrijf ook gekozen.”

“Het grote voordeel van de verbouwing zal liggen op het logistieke vlak", vertelt Bakker. "De ‘afwerking’ van de klanten zal een stuk sneller verlopen. Er komt een langere counter, meer kassa’s, bestelzuilen; mensen kunnen bij binnenkomst al direct bestellen. Zij krijgen een nummertje en als de bestelling klaar is wordt op een scherm kenbaar gemaakt dat deze kan worden opgehaald. Ook hebben we ingezet op meer zitruimte. Zowel binnen als op het dakterras. Vanaf het dakterras heb je uitzicht tot Texel aan toe, daar komen ook tafeltjes en stoelen dus je kunt er heerlijk zitten. Vanaf daar kun je, als de boot er is, direct doorlopen naar de passagierstunnel, je hoeft dus niet eerst nog naar beneden te lopen. Al met al veel aangenamer.” 


26 april 2017
Schilders, inrichters, loodgieters, timmermannen en electriciens leggen nog een laatste hand en dan.. is vandaag het restaurant opgeleverd, geheel volgens planning! Het tijdsbestek was ultrakort, maar de frituur kon vanmiddag aan, en de medewerksters van het buffet waren er helemaal klaar voor. Het zonneterras en de doorgang daarnaartoe zal de komende weken aandacht krijgen, evenals de doorgang tussen het terras en de passagierstunnel. Als de  designtrap wordt geleverd (naar verwachting over 7 weken) komt er een kleine openingsceremonie.
2017-04-26 teso buffet dames    2017-04-26 teso restaurant klein


11 juli 2017
Op het dakterras zijn de laatste puien geplaatst en de voorbereidingen voor de openstelling zijn gaande.

2017 07 11 dakterras teso klein     2017 07 11 dakterras 2 klein

 Een korte impressie van het gehele bouwproject kunt u zien op YouTube via deze link!