Renovatie Hotel De Lindeboom
2018 02 12 lindeboom teaserfoto nieuw 2
Nadat het hotel in 2016 werd uitgebreid met een nieuwe vleugel, renoveren we nu de 25 hotelkamers die zich in het oude gedeelte bevinden. Ook komt er een goederenlift, de centrale wasruimte wordt verplaatst en we maken een ruimere toiletgroep in het Plaza-gedeelte.

12 februari 2018

De sloop van de hotelkamers in het oude gedeelte van het hotel is al een week aan de gang. Alle gipsplaten zijn eruit gesloopt. Deze worden over het algemeen zo’n 40 centimeter hoger weer teruggeplaatst, wat een veel ruimer effect geeft. Het is nu zaak om de brandscheidingen op orde te maken en de elektrische installaties, die zich over het algemeen tussen het gips en de plafonds bevinden, te vernieuwen. Ook het sanitair en de tegels worden vervangen. Op onderstaande foto's elektricien Arthur Hutjes van de VEM in de hal op de verdieping, en Roel de Zwart van Duin Bouwbedrijf in de toekomstige badkamer van een hotelkamer aan de zijde van de Kantoorstraat.
2018 02 12 arthur hutjes vem klein      2018 02 12 hotelkamer kantoorstraat badkamer klein

20 februari 2018
De installateurs zijn druk met de luchtbehandeling in de hotelkamers, elektriciens gaan trapje op en trapje af, timmermannen voorzien ook de verste uithoeken onder het dak van isolatie en er wordt (voorzichtig) gesloopt om een doorgang te maken voor de nieuwe lift. Op de nieuwe metalen profielen aan de plafonds komt straks een dubbele laag gips. Samen met een heel scala aan brandwerende en -vertragende materialen zorgt deze dikke laag voor de in de kamers vereiste brandwering van 60 minuten. De Gemeente Texel houdt hier toezicht op en denkt op voorhand mee in het geval de aannemer twijfels heeft over de toe te passen materialen.
Omdat er tegenwoordig compacter gewerkt kan worden kunnen de plafonds een stukje hoger worden geplaatst (zo'n 40 cm.). Zo voelen de kamers ook nog eens ruimer aan.
2018 02 20 lindeboom richard wijnsma klein      2018 02 20 kindeboom zolderkamer klein

27 februari 2018
Een week verder en de bedrijvigheid is groot. De ruimte voor de liftschacht is gerealiseerd. De VEM is in één van de vele hotelkamers bezig met het aflassen van draden (elektriciteitsdraden met elkaar verbinden) door middel van een lasklem, of liever nog een draailas. Ook in de andere kamers werken verschillende collega's om de elektriciteit goede banen te leiden. De eerste gipsplaten worden geplaatst. Stukadoors zijn deze week begonnen aan de kamers op de verdieping. Waar mogelijk zijn schilders al bezig om de eerste zaken in de grondverf te zetten. De CVI is onder de nok bezig om daar de luchtbehandeling te installeren. Het loodgieterswerk wordt verzorgd door Dries en Torsten van VTI.
2018 02 27 gipsplaten klein       2018 02 27 drilboor klein

9 maart 2018
De VTI is de nieuwe wasserette van het hotel aan het afmonteren. De machines komen op hoogte te staan, wat volgens loodgieter Dries Veltkamp bij iedereen thuis ook makkelijk zou kunnen, en zeker is aan te raden. De schilders behangen de vele gangen en kamers ter voorbereiding op het spuitwerk. Vervolgens wordt er dan gesausd of behangen, al naar gelang er gepland staat. De stucadoor is op het moment van bezoek aan het 'aanhelen' van de badkamers. De VEM is een ingewikkelde groepenkast aan het verplaatsen. IBS tracht tussen deze en verschillende andere disciplines door een logische werkvolgorde aan te houden, wat in goed overleg lijkt te lukken.
2018 03 09 vti lindeboom klein    2018 03 09 vem lindeboom klein

19 maart 2018
De firma Klaver installeert de eerste wandmodellen van de airco in de hotelkamers. Hiervan moeten er nog zo'n 10 stuks worden opgehangen, meestal boven de entree van de hotelkamer. Er zijn ook modellen die aan het plafond hangen, de zogenaamde satelietunits. Hier zijn er al negen van geplaatst in de afgelopen dagen. De airco zorgt ervoor dat de kamers op warme dagen koel blijven, en op koude dagen verwarmd. Verder vindt er een nauwe samenwerking plaats tussen alle schilders, stucadoors, electriciens, tegelzetters, timmermannen en overige werklieden. 

2018 03 19 klaver hangt airco op          2018 03 19 emkon glasconstructie  

29 maart 2018
De eerste hotelkamers worden voorzien van een fraaie pvc-vloer in hout-look. Deze wordt in visgraatmotief gelegd, wat goed in de sfeer van de kamers past. De plafonds zijn voor de eerste keer gespoten en worden nagelopen om oneffenheden te ontdekken en weg te werken. De electricien kan vervolgens de laatste werkzaamheden uitvoeren voor wat betreft de verlichting. Momenteel worden ook de badkamers voorbereid om te worden betegeld. In verband met lekkage in het verleden is er gekozen voor een dubbele preventie in de vorm van waterafstotende pasta. met kimband daaroverheen. Kimband is een soort waterwerend behang, waar je overheen kunt tegelen. 
2018 03 29 tegelvoorbereiding klein        2018 03 29 vloer plakken klein

13 april 2018
Er wordt getimmerd, gesausd, gestukt, getegeld, geplakt, gevoegd, geschilderd en met elektra gepuzzeld. Aan de ene kant van het hotel wordt de airco netjes afgetimmerd, aan de andere kant is de schilder begonnen met het rollen van de muren. Maar liefst 250 liter latex en 30 liter lakverf is nodig om de kamers te verven. Daarnaast heb je natuurlijk nog ettelijke rollen behang en dan knapt alles zienderogen op. De badkamers worden voltooid, er is er niet één hetzelfde. Er is dan ook optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Het meubilair voor alle kamers staat enthousiast te wachten op hun bestemming. Kamer 120? Kamer 121?
De wasruimte, met alle wasmachines op rugvriendelijke hoogte,  is in gebruik alsof het nooit anders is geweest. 

2018 04 13 marcel klein       2018 04 13 meubilair klein     2018 04 13 wasruimte

1 mei 2018
De laatste hand wordt gelegd aan de afwerking van de kamers, waarbij duidelijk is dat er veel aandacht wordt besteed aan luxe details. De laatste plintjes, wandcontactdozen en tegels worden bevestigd. De firma Flexitec installeert een goederenlift op de plaats waar voorheen een trap zat. De lift zal daarna nog brandwerend worden afgewerkt en het plafond moet worden aangeheeld. Een deel van de nieuwe hotelkamers is al schoongemaakt. De kamers die al klaar zijn, zien er prachtig en verwelkomend uit. Nog even en iedereen kan het eindresultaat bewonderen.
2018 05 01 lift klein         image 2018 05 01

2018 06 7 kamer 121

Nadat het hotel in 2016 werd uitgebreid met een nieuwe vleugel, renoveren we nu de 25 hotelkamers die zich in het oude gedeelte bevinden. Ook komt er o.a. een goederenlift, de centrale wasruimte wordt verplaatst en er komt een ruimere toiletgroep in het Plaza-gedeelte.