Nieuwbouw Verzetstraat 38bouwtekening verzetstraat 38 klein
In oktober 2017 begonnen we met de bouw van een nieuwe woning aan de Verzetstraat 38 op het Nesland in Den Burg.
Volgens planning leveren we de woning op aan de familie Daalder in de zomer van 2018.

 

19 oktober 2017 - De bouw vangt aan
De riolering wordt aangelegd en de bekisting getimmerd voor de fundering. Met behulp van de telekraan van
Stephan Hin worden de zware vloerplaten, waarin de rioleringsbuizen al zijn geïntegreerd, op hun plaats getakeld.
2017 10 19 stephan hin klein

1 november 2017
Uitvoerder Ronald Timmer plaatst de mantelbuizen voor de meterkast op de goede plek en stagiair Barry van der El werkt aan de bekisting voor het beton, dat vrijdag gestort wordt.
2017 11 1 verzetstraat 38 bekisting klein

10 november 2017
Ronald Timmer: "We zijn momenteel druk bezig met het stelwerk. De profielen zijn geplaatst. De eerste vrachtwagen met verdiepings-betonvloeren is afgeleverd. De keramische porotherm lijmblokken zijn inmiddels geopperd, de eerste blokken zijn verwerkt."
2017 11 1 opbouw verzetstraat klein

15 december 2017
De verdiepingsvloer ligt er inmiddels ook in, en in de werkplaats zijn de voorbereidingen in volle gang om volgende week de kap te kunnen plaatsen. De dakplaten liggen gereed en de kapconstructie wordt getimmerd. Het streven is om deze nog voor de kerst te plaatsen.
2017 12 15 dak daalder klein

 22 december 2017
Het elektra ligt klaar op de verdiepingsvloer. Johan timmerde gisterenmiddag nog aan de betonbekisting voor de vliezotrap en Ronald stelde de muurplaatankers op hoogte; enkele laatste voorbereidingen voordat de kap geplaatst kan worden. Vanmorgen was het zover, in dichte mist werd met behulp van de telekraan van Stephan Hin de kap in twee delen geplaatst. Dit zijn prefabdelen die in de werkplaats zijn voorbereid met hoek-kepers (onderdeel van de dakconstructie). Het tussenstuk van de kap wordt ter plaatse getimmerd.
 2017 12 21 verzetstraat klein     2017 12 22 verzetstraat 38 klein dak

11 januari 2018
De voorbereidingen voor het beton storten op de bovenverdieping (morgen) zijn in volle gang. Wat daar ook bijhoort is het 'ondersabelen', dat wil zeggen dat er met krimpvrije mortel handmatig de kleine ruimtes worden opgevuld tussen de constructie en de betonvloer, waardoor het risico op speling verdwijnt.
2018 01 11 ondersabelen klein

23 januari 2018
Vanuit de mobiele werkplaats worden de isolatieplaten op maat gemaakt en geplaatst tegen de binnenmuur. De onderste rand is een ander soort isolatie dan de volgende lagen. Dit heeft te maken met het optrekkende vocht dat je wilt voorkomen. Als Johan klaar is met deze klus, kunnen de 'stelstokken' worden neergezet en kan het metselen van de buitenmuur beginnen.
2018 01 23 isolatie buitenmuur klein

31 januari 2018
Momenteel vinden er werkzaamheden plaats waar je later niets meer van ziet, maar die het comfort na de bouw in belangrijke mate vergroten. Er wordt luchtdicht gebouwd, dus alle kieren worden afgedicht. Een voorbeeld: de spleten tussen de kozijnen en het isolatiemateriaal worden met elastische pur volgeschuimd voordat de buitenmuren worden opgetrokken. Een ander voorbeeld, we plaatsen hoogwaardig geïsoleerde kantplanken onder de kozijnen voor een goede afwerking en het voorkomen van koudebruggen. Het waterslagprofiel onder de deurkozijnen valt over de kantplank heen voor een strakke afwerking, waarna het straatwerk tegen de kantplank kan worden aangestraat.
Iets anders waar je later ook profijt van hebt: 'vogelmuisschroten', gemonteerd onder de onderste rij dakpannen. Dit zorgt ervoor dat vogels maar ook muizen geen kans krijgen om tussen het dakbeschot en de dakpannen te nestelen.
2018 01 30 vogelschroot klein     2018 01 30 isolatie klein

16 februari 2018
De metselstenen zijn net geleverd. De uitvoerder is bezig met de maatvoering van de profielen, een handige leidraad voor het opmetselen van de buitenmuren. Direct na het weekend gaat de metselaar hier mee beginnen. De witte vlekken op sommige binnenmuren verraden dat er met de nattigheid van de afgelopen weken (maanden) geen ontkomen was aan vocht. Gelukkig staat de bouwdroger binnen op volle toeren te blazen en de verwachting is dat binnen een week de zaak kurkdroog is.
2018 02 16 bouwdroger klein      2018 02 16 witte vochtplek   

 20 april 2018
De buitenmuren zijn nagenoeg opgemetseld, met een fraaie donkerrood gemeleerde steen in wildverband. Een donkere voeg zal het geheel mooi afmaken. De kozijnen van de binnendeuren zijn allemaal geplaatst en de dekvloer is zojuist gestort door de gebroeders Huijsman. De vloer moet dit weekend nog even goed drogen. Volgende week wordt nog een zinken dakrand bevestigd en wordt er glas gezet in de raamkozijnen. IBS vangt aan met onder andere het monteren van de frames in de badkamer en zo breekt er weer een nieuwe fase aan in dit bouwproject.
2018 04 20 peter daalder klein     2018 04 20 dekvloer klein      2018 04 20 huijsman klein

Deze woning is in de zomer van 2018 opgeleverd.