Werkplaats

Timmerman Kees Kooij is dagelijks actief in de ruime werkplaats van Duin Bouwbedrijf. Je kunt hem uittekenen met zijn potlood en rolbandmaat op zak. Alles wat niet bij de fabriek kan worden besteld maakt hij zelf op maat.

Van kozijnen tot gootklossen

“Bijna alle bewerkingen kunnen we uitvoeren in de werkplaats ”, vertelt Kees. “Zowel moderne als traditionele opdrachten krijgen we binnen. In alle mogelijke variaties: recht of gebogen; strak of met profiel. Daarbij kun je denken aan kozijnen, puien, paneeldeuren, goten, trappen, etc. Momenteel ben ik bezig met het maken van traditionele gootklossen. Van dat soort ambachtelijk werk word ik echt blij.” Daarna gaat Kees beginnen aan een rond houten kozijn. Dat is helemaal een kolfje naar zijn hand, lacht hij: “Ik ben nou eenmaal gek op hout.”

Renoveren en restauratie

Restauratie is een vak apart. Een meubel, deur of trap weer in oude glorie herstellen is mooi om te doen. Je kunt het wel vervangen door iets nieuws, maar een antiek stuk heeft zijn eigen uitstraling, verhalen en geschiedenis. Het is net als het renoveren van een oud huis. Een mooi oud pand weer in oude luister herstellen is fantastisch om te doen. Het is ambachtelijk werk met veel oog voor detail. Iets om aan Duin Bouwbedrijf over te laten.

Schappelijke prijs     

Of het veel kost om iets in de werkplaats van Duin te laten maken? “Dat denken mensen soms,”antwoordt Kees. “Maar dat zal je meevallen. Je moet niet vergeten dat wij groothandelskorting hebben op de inkoop van ons hout. Hierdoor heb je hout van de beste kwaliteit, voor een schappelijke prijs. Vaak nog onder de prijs van de bouwmarkten. Onze uren gaan er wel inzitten natuurlijk, maar ook dat valt mee. Als je kwaliteit wilt hebben moet je goede keuzes maken. Bovendien kunnen wij de stukken ook nog in de grondverf en de lak zetten. Met de hand, want dat is mooier.” 

Wilt u informatie of een prijsopgave ontvangen? Neem gerust contact met ons op!